Mærkesag: Bydelsudvikling

Ja til udvikling, men med omtanke i et roligt tempo og større borgerinddragelse

Der skal ske en løbende udvikling af kommunen, det er dog også vigtigt, at erkende, at man ikke kan beregne sig til alt. Derfor må vi, når vi planlægger nye byggerier gøre det lidt i etaper, således at vi kan mærke, hvad de nye bygninger og tiltag påvirker fx trafikalt og støj er også en alvorlig gene for mange borgere i kommunen.

Nyt er velkommen, men det skal ske med størrer hensyntagende til os der bor her i forvejen, end det nye -om der er boligere eller kontore/erhverv. 

Konkret i Lundtofte, mener jeg at Tracét er et ok sted at bygge. Det ligger klods op af motorvejen, og  en kommende Letbane. Jeg finder dog at byggehøjden er alt for høj. Hempels nye hovedkvarter er et skrækeksempel, og især beboere i Eremitageparken har mistet meget sol på grund af de 28 meter høje bygninger. Hertil kommer lysskilte der genere ind i stuerne. 

Især i Lundtofte Hjortekær området kommer udviklingen til at sætte sit præg. Vi skal sikre os, at trafikken på og omkring det nye Novozymes og tracéet bliver til så lidt gene for beboerne, som muligt. En mulig afkørsel ved Rævehøjvej skal der fortsat kæmpes for.

Jeg har i mine fire første år, været med til at sætte bremsen i over for nye store byggerie. Jeg vil fortsætte med, at være på vagt. DTU har store planer. De skal også have lov til at udvikle deres forretning, men de behøver ikke bygge kæmpe stort lige ud til villa bebyggelse, der er pæne muligheder inde “midt” på DTU.

Mange har interesser i Lyngby Centrum,og mange vil bygge nyt og større. Der var mange ønsker, derfor besluttede vi i Byplan, at sige nej til alle -og nedsætte en lille gruppe der skal se på hvordan Lyngby C skal udvikles i fremtiden, så vi undgår at tage hvert enkelt ønske til behandling uden en egentlig tråd i udviklingen. Dette arbejde skulle gerne ligge klar inden valget.

Jeg vil meget gerne bevare det købstadspræg vores hovedgade har, og især arbejder jeg imod det urbane udtryk, som tidligere var meget populært i vores planer. 

Lokalplaner for vores område har vi forsøgt at prioriterer højt således, at de er nutidige og kan være med til at bevare, det udtryk især vores parcelhus kvarter har i dag. Vi ser mange steder at huse selv til 4-5 milioner købes rives ned, alt fældes på grunden og op kommer store huse med dobbelt carpaorte og uden grønt indtryk – er det virkelig den måde vores områder skal se ud i fremtiden.