De første 100 dage

Så er der gået lidt mere end 100 dage siden jeg officielt tiltrådte min post i kommunalbestyrelsen for den Konservative gruppe.

Jeg sidder i Byplanudvalget, samt Kultur og Fritids udvalget. Det er planen, at jeg den 1. januar 2019 overtager posten som næstformand i Byplan.

Hvad er der så sket på det 100 dage. Har jeg fået bremset den lidt hektiske udvikling af byen og fået styr på trafikken eller er Lundtofte kommet nærmere på en løsning ??

Lad mig bare afsløre – der er som sådan ikke sket de helt store revolutioner. Tiden indtil nu er gået med at komme ind i de kommunale sagsgange. Jeg har også deltaget i seminarer og undervisning igennem Kommunernes Landsforening, læse op på tidligere sager deltage i forskellige møder, indvielser og prisuddelinger, hvor jeg også får en god kontakt til andre politikere på tværs af partierne. Herudover er jeg er under kyndig oplæring af en af de erfarne Konservative kræfter i at navigere i den politiske verden.

Det har dog ikke kun været indledende knæbøjninger. Der har også været gode konservative lokale aftryk. Sager som har været lidt mere end almindelige beslutninger, har vi i Byplan haft en sag, hvor vi i den Konservative gruppe ikke var særligt begejstret for DTU´s nye kollegie byggeri ved Lundtoftevej. Boligerne var i tre etager og placeret meget tæt på villaer og med belyst svalegang ud mod villaerne. Smag og behag er forskelligt, men min personlige opfattelse var, at det var tæt på at være grimt. Heldigvis var der politisk flertal for at sige pænt nej tak, i denne omgang, vi skal nok se en ansøgning mere. I Kultur og Fritid har vi få grønt lys til at søge om at blive idrætsvisions kommune. Det bliver meget spændende at arbejde med, hvis Lyngby-Taarbæk Kommune bliver udvalgt til dette.

Af de kommende spændende sager,  vi snart skal i gang med at se på er, hvad kan der være enighed om at gennemføre i Lundtofte området. Vi har så mange gode input fra borgerne i form af indsigelser til helhedsplanen, som må kunne bruges positivt fremadrettet.

Området omkring Firskovvej er inde i en proces, hvor vi skal holde tungen lige i munden – det er et blandet erhvervsområde og en del af indgangen til Lyngby – men det kan også udvikles til et attraktiv bolig om handelsområde. Lyngby er under pres som handelsby. Her skal vi have de store tanker frem, for at sikre os, at vi i Lyngby kan tilbyde kunderne noget de ikke ligeså godt kan kører til Rødovre eller Hillerød for at få. Det er også et område tæt på Ermelunden og ”nabo” til villaområder i ”Jægersborgvejs området” så vi skal også tænke på naturen og naboerne.

Af lokale aktiviteter i ”Lundtofte området”  har jeg deltaget i Borgermøde i Lundtofte. Møde om støj med deltagere fra grundejerforeninger i Hjortekær. Ligesom jeg heldigvis har fået en del mails fra borgerne i området, når der har været sager, med lokal karakter.

Jeg har også været så heldig, at to par har spurgt om jeg ville vie dem, hvilket var herlige oplevelser.

Hvis du har spørgsmål til din lokale kommunalbestyrelsesmedlem er jeg aldrig lægere væk end en mail eller et kald på telefonen. Der kommer lidt oftere opdateringer på min FB-profil John Tefke kommunalbestyrelse, så kig ind på FB og følg med.

God forår og sommer til alle

John T